Kaip pasirinkti tinkamiausią išorinę bateriją?

person Autorius: Rūta list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 447

Įvairios kelionės ar išvykos į gamtą yra išties smagus laisvalaikio praleidimo būdas. Kita vertus, kartais šį džiaugsmą aptemdo nusidėvėjusi telefono baterija. Gyvenime tikrai pasitaiko situacijų, kai elektros lizdo šalia rasti tiesiog neįmanoma. Tad, ką daryti tokiu atveju? Kaip pakrauti telefoną? Be jokios abejonės, geriausia išeitimi tampa išorinė baterija. Taigi, belieka išsirinkti labiausiai Jums tinkantį variantą. 

Baterijos talpa

Geriausios išorinės baterijos pasižymi ganėtinai didele talpa. Tad, į pastarąją atsižvelgti yra išties svarbu. Be jokios abejonės, idealu, jeigu žinosite ir turimo telefono akumuliatoriaus talpą. Tai padės nustatyti, kiek kartų išorinė baterija sugebės šį pakrauti. Pavyzdžiui, jeigu abiejų įrenginių talpos sutaps, dažniausiai galėsite pasinaudoti vienu pilnu įkrovimu. Kita vertus, jei telefono akumuliatorius pasižymės 3000 mAh talpa, o išorinė baterija 6000 mAh, jos užteks maždaug dviems kartams. Be jokios abejonės, šie skaičiai yra ganėtinai maži. Rekomenduojama rinktis bent jau tokią bateriją, kuri pasižymėtų 10000 mAh talpa. Vienais iš populiariausių variantų vis dar išlieka Baseus prekinio ženklo produktai.

Forma ir dydis

Jei vis dar svarstote, kaip pasirinkti tinkamą išorinę bateriją, vertėtų atsižvelgti ir į pastarosios formą bei dydį. Tai itin svarbūs aspektai, kurie apspręs kasdienybės patogumą. Be jokios abejonės, apsvarstykite, kur dažniausiai laikysite išorinę bateriją. Kai kurie pastarąją nešioja kuprinėje, kiti - įsideda į kišenę. Tad, tiek forma, tiek dydis yra tikrai svarbūs galutinio pasirinkimo aspektai. Visgi, pastaruosius apsvarstyti pamiršta daugybė žmonių. 

Išorės baterijos srovės stiprumas

Renkantis tinkamą išorinę bateriją, pravartu atsižvelgti ir į srovės stiprumą. Visgi, svarbu paminėti, kad dalis variantų turi du USB lizdus. Dažniausiai tai itin palengvina kasdienybę, mat galite pasinaudoti skirtingais srovės stiprumais. Telefonui geriausiai tinka kiek silpnesnis variantas. Tuo tarpu, stipresnė srovė užtikrins sklandų nešiojamo arba planšetinio kompiuterio įkrovimą. Be jokios abejonės, šį darbą gebės atlikti visos USB jungtys. Tačiau stipresnė srovė tai įgyvendins greičiau. Be to, pastaroji suteiks galimybę naudotis prietaisu įkrovimo metu. 

Papildomos funkcijos

Dauguma išorinių baterijų turi keletą papildomų funkcijų, kurias vertėtų apsvarstyti kiekvienam. Pavyzdžiui, dalis jų pasižymi specialiai įmontuotu žibintuvėliu. Tuo tarpu, kai kurios kitos turi belaidžio interneto transliatoriaus funkciją. Dar vienas svarbus aspektas, kurį derėtų apsvarstyti - tai įkrovimo lygio indikatorius. Geriausia, jei išorinėje baterijoje yra kelios LED švieselės. Tai padeda pamatyti baterijos įkrovimo lygį. Tad, tokiu būdu nemenkai palengvinsite sau kasdienybę. Svarbu paminėti ir tai, jog šiais laikais dauguma telefonų palaiko greitojo įkrovimo galimybę. Tad, dauguma Samsung ar iPhone vartotojų ieško tokių pat išorinių baterijų. Be jokios abejonės, greitai įkraunamų variantų rasti tikrai nesunku. Tačiau, reikėtų įvertinti tai, kad dažniausiai šie kainuoja nepigiai. 

Ką dar reikėtų žinoti apie išorinę bateriją?

Išorinės baterijos - tai išties puikus būdas, kaip galite palengvinti savo kasdienybę. Jau išvardinome, į kokius aspektus renkantis atsižvelgti svarbiausia. Kita vertus, pravartu atsiminti ir dar keletą dalykų. Pavyzdžiui, dauguma šiuolaikinių baterijų yra gaminamos su ličiu. Ką tai reiškia? Ši medžiaga yra itin lengvai užsiliepsnojanti. Tad, baterijų transportavimą dažniausiai reglamentuoja įvairūs įstatymai. Dėl šios priežasties, skrendant lėktuvu, pastarąsias reikėtų dėti į rankinį bagažą. Be to, baterijų galia negali viršyti tam tikrų parametrų. Tad, prieš vykdami į įvairias išvykas, nepamirškite pasidomėti visomis aplinkybėmis. Juk išorinė baterija beveik visuomet yra reikalinga būtent kelionėse. Bet kokiu atveju, pastarųjų pasirinkimas gausus - tad, belieka įsigyti tai, kas labiausiai patinka Jums. 

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis