Kaip teisingai krauti naują telefoną? Ekspertai pataria

person Autorius: Simona list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 1172

Kaip teisingai krauti naują telefoną? Ekspertai pataria

Teisingas telefono krovimas gali prisidėti prie geresnio baterijos veikimo. Tai ypatingai svarbu ilgalaikėje perspektyvoje, kuomet atsiranda natūralus mobiliosios priemonės dėvėjimasis. Kita vertus, daugeliui žmonių kyla klausimas - o kaip krauti naują telefoną? Čia taip pat egzistuoja keli svarbūs niuansai, kuriuos atsiminti derėtų kiekvienam. 

Kaip įkrauti telefoną pirmą kartą?

Dauguma žmonių mano, kad naujo telefono įkrovimas turi būti itin ilgas. Kai kurie teigia, jog tai daryti reikėtų net apie 12 valandų. Kiti - paprasčiausiai palieka mobiliąją priemonę krautis per naktį. Tačiau, dalis asmenų į tai žvelgia skeptiškai ir mano, kad toks ilgas laikas yra mitas. Tad, nenuostabu, jog daugeliui žmonių kyla klausimas, kaip teisingai įkrauti telefoną - juk vyrauja tiek skirtingų nuomonių. Visgi, vertėtų paminėti, kad 12 valandų tikrai yra mitas. Galbūt tai pasitarnaudavo anksčiau, tačiau dabartinės baterijos yra gerokai modernesnės. Dėl šios priežasties, prieš pradedant naudoti naują telefoną, užteks pilnai pastarąjį įkrauti. Tačiau, to tikrai nereikia daryti net 12 valandų.

Tinkamas krovimas

Kaip jau minėjome kiek anksčiau, norint, jog naujo telefono baterija tarnautų kuo įmanoma ilgesnį laikotarpį, itin svarbu tinkamai šią pakrauti. Ką tai reiškia? Pirmiausiai, niekuomet nerekomenduojama telefono įkrauti visiškai pilnai. Taipogi, verčiau nelaukite, kol baterija sieks 0%. Geriausia, jei pastarąją laikytumėte ties 20-80%. Be jokios abejonės, tai reiškia, kad dauguma asmenų turėtų atsikratyti vieno įpročio - palikti telefoną krautis per naktį. Taipogi, rekomenduojama šio nelaikyti tiesioginių saulės spindulių akivaizdoje. Dažniausiai su tuo susiduriama tuomet, kai telefoną kraunate automobilyje. Tačiau, pernelyg didelis karštis gali susilpninti baterijos veikimą. Žinoma, svarbu prisiminti, kad ir pats įkroviklis turėtų būti kokybiškas. Tad, jeigu pastebite, jog šis ima veikti prasčiau, patartina įsigyti naują. Be to, jei tik pavyksta, pasistenkite apsaugoti telefoną nuo įvairių smūgių. 

Kodėl svarbu teisingai krauti telefoną?

Kiekvieno telefono baterija turi savo tarnavimo pabaigą. Bėgant laikui, atsiranda natūralus pastarosios nusidėvėjimas. Be jokios abejonės, pilnai to išvengti tikrai neįmanoma. Kita vertus, šį procesą galima pristabdyti teisingai kraunant telefoną. Nusilpus baterijai, mobilioji priemonė gali veikti lėčiau. Be to, daugelį asmenų vargina tai, jog telefonas daug greičiau išsikrauna, o jį įkrauti reikia ilgiau. Kita vertus, pernelyg nusidėvėjusią bateriją galima pakeisti į naują. Tačiau, tai padaryti ne taip jau ir paprasta tuomet, jeigu naudojate iPhone. Dėl šios priežasties, kiekvienas mobiliosios priemonės savininkas turėtų siekti išlaikyti kuo didesnį baterijos pajėgumą. Kitu atveju, tai gali nemenkai apsunkinti Jūsų kasdienybę. 

Ką dar reikėtų žinoti?

Šiais laikais, dauguma asmenų tikrai neturi laiko itin ilgai krauti telefono. Tad, kaip galite sutrumpinti šį procesą? Rekomenduojama, kad kraudami mobiliąją priemonę įjungtumėte lėktuvo režimą. Kita vertus, jei to daryti nenorite, bent jau išjunkite internetą. Tai tikrai padės telefonui pasikrauti greičiau. Be to, pagelbėti gali ir nenaudojamų programėlių išjungimas. Žinoma, svarbu nepamiršti nuolat patikrinti telefono krovimosi ypatumų. Tai pagelbės nustatyti galimas problemas ir sutvarkyti mobiliąją priemonę tol, kol šios dar neįsisenėjo. Tačiau, nereikėtų pamiršti, jog bėgant laikui, baterijos dėvėjimasis yra normalus. Tad, kad ir kaip pastarąją saugotumėte, anksčiau ar vėliau ji vis tiek suprastės. Tokiu atveju, galima pasikeisti bateriją į naują. Visgi, kaip jau minėjome anksčiau, tai padaryti pavyksta tikrai ne visada. Tad, kreipkitės į profesionalus, kurie padės kartu paieškoti geriausio sprendimo. 

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis