Telefonų baterijų ABC

person Autorius: Simona list Paskelbta: Patarimai ir Naujienos Data: favorite Paspaudimai: 249

Telefonų baterijų ABC

Baterija yra itin svarbi kiekvieno telefono dalis. Pastaroji užtikrina gerokai sklandesnį mobiliosios priemonės veikimą. Greitai išsikraunanti baterija nemenkai apsunkina kasdienybę - juk šiais laikais telefonus naudojame praktiškai kiekviename žingsnyje. Tad, kaip galima išsaugoti jos ilgaamžiškumą? Be jokios abejonės, prie to nemažai prisideda kasdieniai mūsų įpročiai. Visgi, pradėkime nuo pat pradžių. Kas yra baterija? Kaip tinkamai ją pakrauti? Su kokiomis problemomis susiduriama dažniausiai?

Baterijos talpa

Telefono baterijos talpa yra išties svarbus aspektas, apie kurį nepagalvoja nemažai asmenų. Iš esmės, kuo pastaroji didesnė, tuo ilgiau galite naudotis savo išmaniuoju tarp krovimų. Baterijos talpa visuomet matuojama mAh vienetais. Tad, renkantis tinkamą telefoną, pravartu atsižvelgti ir į šį aspektą. Pavyzdžiui, jeigu išmanųjį naudojate ganėtinai nedaug, tikriausiai pakaks 3000 mAh. Visiems kitiems vertėtų pasirinkti didesnės talpos bateriją, pavyzdžiui, 5000 mAh. Be jokios abejonės, bėgant laikui pastaroji mažėja. Jeigu talpa nebesiekia net 80%, greičiausiai Jums prireiks naujo akumuliatoriaus. Telefonų baterijų keitimas gali būti tiek paprastas, tiek sudėtingas, atsižvelgiant į išmaniųjų modelius. Tad, kartais belieka įsigyti naują telefoną. 

Kaip patikrinti baterijos talpą?

Jeigu naudojate iPhone, baterijos talpą patikrinti galite patys. Tereikia nueiti į pastarosios nustatymus. Ten rasite mygtuką “Baterijos sveikata” (angl. Battery Health). Tuomet, pažiūrėkite į eilutę pavadinimu “Maksimali talpa” (angl. Maximum Capacity). Jeigu šis rodiklis mažesnis, nei 80%, tikriausiai susidursite su problemomis. Tokiu atveju, rekomenduojama keisti bateriją į naują. Kita vertus, jeigu naudojate “Android”, akumuliatoriaus talpos savarankiškai patikrinti nepavyks. Tad, derėtų kreiptis į specialistus, kurie tai padarytų už Jus. 

Tinkamas baterijos krovimas

Natūralu, jog bėgant laikui telefonų akumuliatoriai nusidėvi. Tad, anksčiau ar vėliau, baterija vis tiek susilpnės. Kita vertus, laikantis tam tikrų taisyklių, galite nemenkai tai atitolinti. Taigi, kaip tinkamai krauti telefono bateriją? Pirmiausiai, rekomenduojama, kad visuomet palaikytumėte maždaug 20-80%. Geriausia, jei niekada pilnai neiškrausite ir neįkrausite baterijos. Kitu atveju, tik sutrumpinsite jos gyvavimo laikotarpį. Svarbu paminėti ir tai, kad akumuliatoriui kenkia dažna temperatūrų kaita. Ypatingai pasisaugokite didelio karščio, pavyzdžiui, kraudami telefoną automobilyje. Be to, egzistuoja dar viena klaida, kurią daro daugybė žmonių. Tai - mobiliosios priemonės naudojimas tol, kol ši kraunasi. Tad, jeigu norite išsaugoti baterijos ilgaamžiškumą, vertėtų leisti jai ramiai pasikrauti. 

Kaip taupyti bateriją tarp krovimų?

Dažnas telefono krovimas gali nemenkai išvarginti bei apsunkinti kasdienybę. Laimei, egzistuoja keli būdai, kaip galite taupyti bateriją. Pirmiausiai, rekomenduojama įjungti energijos taupymo režimą (angl. Low Power Mode). Pastarasis itin praverčia tuomet, jeigu negalite pakrauti telefono, o baterijos procentų belikę mažai. Be jokios abejonės, taip pat rekomenduojama išjungti nenaudojamas programėles. Taipogi, pagelbėti gali ir ekrano apšvietimo sumažinimas. 

Ką dar reikėtų žinoti?

Kaip jau minėjome kiek anksčiau, baterijai nusilpus, dar nebūtina skubėti įsigyti naujo telefono. Kartais geriausiu sprendimu tampa akumuliatoriaus keitimas. Tačiau, visuomet rekomenduojama pasitarti su specialistais. Dalies baterijų keitimas yra ganėtinai sudėtingas procesas, todėl į kiekvieną situaciją derėtų žvelgti individualiai. 

Kita vertus, jeigu pastebite, kad nusilpęs telefono akumuliatorius ima varginti, egzistuoja keli sprendimai, galintys palengvinti Jūsų kasdienybę. Pirmiausiai, vertėtų įsigyti išorinę bateriją. Pastaroji pagelbės tais momentais, kai neturėsite galimybės pakrauti telefono, pavyzdžiui, kelionėse, vakarėliuose ar mieste. Kita vertus, daliai žmonių praverčia ir specialus įkroviklis, kurį galima naudoti automobilyje. Tad, jeigu vairuojate transporto priemonę, derėtų apsvarstyti ir pastarojo įsigijimą. 

Komentuoti

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis